رفتن به محتوا

✅ چگونه سریع و آسان ترکی استانبولی یاد بگیرم؟ (5 مرحله راحت و کاربردی)

امروزه دانستن دو زبان یا بیشتر یک مزیت محسوب میشود. یادگیری یک زبان جدید میتوانند فرصت های جدید و بهتری در تمام زمینه ها از جمله زمینه کاری، مسافرت، مهاجرت و تعامل اجتماعی ایجاد کند.

در این مقاله قصد داریم نکته و ترفندهای یادگیری زبان ترکی استانبولی از صفر تا صد و به سریعترین و راحت ترین روش صحبت کنیم .

آنچه در این مقاله میخوانیم :

  • گام اول : یادگیری الفبای ترکی استانبولی
  • گام دوم : قواعد دستوری پایه (گرامر) و ساختار جمله‌
  • گام سوم: از منابعی که در وب سایت TDK در دسترس هستند استفاده کنید
  • گام چهارم: تلاش و درگیر کردن روزانه خود با زبان ترکی استانبولی
  • گام پنجم: سفر به کشور ترکیه

5 مرحله برای یادگیری سریع و جذابِ زبان ترکی استانبولی:

گام اول : یادگیری الفبای ترکی استانبولی

الفبای این زبان مثل الفبای زبان انگلیسی الفبای لاتین است و تنها چند حرف متفاوت دارد اما زبان ترکی استانبولی از لحاظ گرامر و دامنه لغات هیچ شباهتی به زبان انگلیسی ندارد.

زبان ترکی استانبولی شامل 29 حرف می باشد ( 8 حرف صدادار، 21 حرف بی صدا ) و 6 حرف متفاوت آن  ç ، ĝ ، ş ، ı ، ő ، ű می باشد و در این زبان خبری از W , Q , X نمیباشد.

  • حرف” ç ” صدای “چ” دارد.
  • حرف ” ş صدای “ش” دارد.
  • حرف ” ı ” صدایی مانند ” i ” در cousin دارد.
  • حرف ” ö ” صدایی مانند “your” در cure دارد.
  • حرف” ü ” صدایی مانند” u ” در cute دارد.
زبان ترکی استانبولی شامل 29 حرف می باشد

تلفظ حروف در زبان ترکی استانبولی:

تلفظ حروف الفبای زبان ترکی استانبولی زیاد پیچیده نیست. در این زبان، تقریبا تمام حروف همانطور که نوشته می شوند، تلفظ می شوند. ۶ حرف از الفبای زبان ترکی ازجمله ۳ حرف بی‌صدای ç، ǧ، ş و ۳ حرف صدادار ı، ö و ü در الفبای انگلیسی وجود ندارند.
تلفظ حروف صدادار ترکی با تلفظ حروف انگلیسی تفاوت دارد. همچنین هر حرف صدادار تنها یک صدا دارد:

  • حرف ” a ” صدایی مانند ” u ” در sun دارد.
  • حرف ” e ” صدایی مانند ” e ” در egg دارد.
  • حرف ” i ” صدایی مانند ” i ” در internet دارد. فراموش نکنید در الفبای زبان ترکی حرف بزرگ i هم نقطه دارد (İ).
  • حرف ” o ” صدایی مانند ” o ” در orange دارد.
  • حرف ” u ” صدایی مانند ” oo ” در book دارد.
نحوه تلفظ حروف در زبان ترکی استانبولی

در زبان ترکی کلمات مهم بسیاری از زبان های دیگر، به ویژه از عربی وجود دارد. اگر این کلمات همان املا را در زبان ترکی نیز داشته باشند، برای تشخیص آنها از این حروف استفاده می شود.

برای مثال، کلمه kar به معنای “برف ” می باشد اما معنی کلمه kâr “ پیامبر ” است.

هماهنگی حروف صدادار که بخشی اساسی در زبان ترکی است، بر ۳ اصل استوار است. هر یک توضیح می‌دهد که چگونه با استفاده از زبان و دهان صدای درست را خلق کنید. بسته به اینکه دهان‌تان را گرد می‌کنید یا نه، حروف صدادار به دو دسته گرد و غیرگرد تقسیم می‌شوند. e، i، a و ı غیرگرد و o، ö، ü و u گرد هستند.

بسته به اینکه زبان‌تان را کجای دهان می‌گذارید، حروف صدادار به دو دسته‌ی جلویی و عقبی تقسیم می‌شوند e ، i ، ö  و ü حروف صدادار جلویی و a، o، u  و ı حروف صدادار عقبی هستند. بسته به اینکه چقدر فضای خالی بین زبان و کام‌تان باقی می‌مانند، حروف صدادار به دو دسته‌ی باز و بسته تقسیم می‌شوند. e، a، o و ö حروف صدادار باز، و i، u، ü و ı حروف صدادار بسته هستند.

ویدیو نحوه تلفظ و یادگیری حروف الفبای ترکی استانبولی

گام دوم : قواعد دستوری پایه (گرامر) و ساختار جمله‌

اگرچه گرامر ترکی استانبولی بسیار منطقی است، اما دارای یک سری استثناها می باشد که در زیر به آنها اشاره شده است:

برعکس زبان انگلیسی ، فعلی به نام فعل “to be” در گرامر زبان ترکی استانبولی نداریم. در عوض، این زبان دارای یک سری پسوندها می باشد که در جملات بکار می روند.
5 پسوند برای اشخاص یا همان ضمایر وجود دارند که به اول، دوم و سوم شخص مفرد و جمع مرتبط می شوند. برای مثال، Ben öğretmenim که به معنی “من یک معلم هستم” می باشد. به این نکته توجه کنید که هیچ پسوندی برای سوم شخص مفرد وجود ندارد.

 گام دوم : قواعد دستوری پایه و ساختار جمله‌ را یاد بگیرید

پسوند در گرامر ترکی استانبولی:

در زبان ترکی هیچ فعلی که معادل «بودن» باشد، وجود ندارد! برای این‌کار باید «پسوند شخصی» مناسب را که همخوان با ضمیر فاعلی انتخاب می‌شود، به‌کار ببرید. برای اول و دوم‌شخص مفرد، اول و دوم‌شخص جمع و سوم‌شخص جمع، ۵ پسوند وجود دارد. سوم‌شخص مفرد پسوندی ندارد.

اول‌شخص مفرد : Ben öğretmenim (من معلم هستم)

دوم‌شخص مفرد : Sen öğretmensin (تو معلم هستی)

اول‌شخص جمع : Biz öğretmeniz (ما معلم هستیم)

دوم‌شخص جمع : Siz öğretmensiniz (شما معلم هستید) مانند بسیاری از زبان‌های اروپایی، این حالت برای مخاطب‌قراردادن محترمانه هم به‌کار می‌رود.

سوم‌شخص جمع : Onlar öğretmenler (آنها معلم هستند)

ساختن جملات با استفاده از پسوند مناسب به همراه یک ضمیر ساده می باشد. در ابتدا، این موضوع ممکن است گیج کننده بنظر برسد اما، با کمی تمرین، می توانید به درک درستی از آن برسید.

ضمایر در گرامر ترکی استانبولی:

در زبان ترکی استانبولی ، آوردن ضمایر اول جملات ضروری نمی باشد زیرا افعال در جملات دارای شناسه هستند و شخص انجام دهنده کار یا همان فاعل را نشان می دهند. بنابراین، معمولا، ضمایر فاعلی در جملات حذف می شوند. بعنوان مثال،  öğretmenim  به معنی “من یک معلم هستم/ معلم هستم” می باشد.

گرامر زبان ترکی استانبولی

در زبان ترکی استانبولی ، شما می توانید ساختار گرامری کلمات و حتی جملات را تنها با اضافه کردن یک یا چند پسوند به ریشه افعال تغییر دهید. این پسوندها می توانند در حالت های جمع، مالکیت، منفی، مجهول و بسیاری از ساختارهای گرامری دیگر، کلمات را توصیف کنند.

تمام این پسوندها در کلمات بلند و پیچیده وجود دارند که ممکن است تلفظشان ترسناک و دشوار بنظر برسد. اما، اگر شما بتوانید این کلمات را به دو یا چند قسمت تقسیم کنید، هیچ نگرانی برای یادگیری آنها وجود نخواهد داشت. برای مثال، اگر شما لغت Nerelisin را به صورت زیر تقسیم کنید:
sin (you) + -li (from) + -re (place suffix) + ne (where) = Where are you from
شما راحتتر می توانید معنی آن را یاد گرفته و بخاطر بسپارید.

در زبان ترکی کلمه‌های طولانی ترکیبی از واژه‌های جدا نیستند بلکه ترکیبی از کلمه‌ی ریشه‌ای و پسوندهای مختلف هستند که معنای جدید به کلمه اضافه می‌کنند.

به‌طور مثال اگر به‌ کلمه‌ی ev (خانه) چند پسوند اضافه و آن را به evimdekilerden تبدیل کنید، معنی «بعضی از آنهایی که در خانه‌ام هستند» می‌دهد.

استثنا در گرامر ترکی استانبولی:

آخرین مورد استثنا درباره گرامر زبان ترکی استانبولی جدید ترتیب آمدن فاعل، مفعول و فعل در جملات می باشد. فعل همیشه در آخر جملات می آید و شما مجبور هستید آن را بخاطر بسپارید.

بنابراین، اگر شما بخواهید بگویید “The girl threw the stick to the dog” یا “آن دختر پرتاب کرد آن تکه چوب را به سمت آن سگ”، شما باید آن را به این صورت در زبان ترکی استانبولی ترجمه کنید: “Kız çubuk köpeğe attı” که به معنی ” آن دختر آن تکه چوب را به سمت آن سگ پرتاب کرد” یا “The girl the stick to the dog threw ” می باشد.

گرامر ترکی استانبولی

گام سوم: از منابعی که در وب سایت TDK در دسترس هستند استفاده کنید

(انجمن ترکی در زبان انگلیسی) تنظیم کننده زبان رسمی زبان ترکی بوده و بخشی از دولت ترکیه است. وب گاه رسمی آن : http://tdk.gov.tr/ است. این وبگاه دارای دارای دیکشنری آنلاین رایگان و منابع نوشتاری دیگراست.

گام چهارم: تلاش و درگیر کردن روزانه خود با زبان ترکی استانبولی

در بحث سریع ترین روش یادگیری زبان ترکی استانبولی ، تلاش و درگیر شدن روزانه با آن بسیار حائز اهمیت است. اگر شما بخواهید به زبان ترکی صحبت کنید و سریعا مکالمه زبان ترکی استانبولی را یاد بگیرید  باید این زبان را هر روز تمرین کرده و در زندگی روزمره خود استفاده نمایید.

گوش کردن به آهنگ ها و پادکست های ترکی استانبولی:

یکی از روش های مفید یادگیری زبان ترکی استانبولی به  گوش کردن به آهنگ ها و پادکست های  به زبان ترکی استانبولی است.

شما به گوش دادن میتوانید با روانی و آهنگین بودن این زبان آشنا شوید و مهارت listening خود را تقویت کرده و به مهارت درک مطلب خود کمک کنید.

موسسه زبان ترکی استانبولی  GMT برای اولین باردر ایران برای  زبان اموزان خود برنامه ای طراحی و برنامه ریزی کرده است که غیر از شرکت در کلاس های ترمیک زبان ترکی استانبولی  بتوانید در کلاس های MUSIC به زبان ترکی  استانبولی نیز شرکت کنید.

در این کلاس ها زبان آموزان باشنیدن موزیک به زبان ترکی و تکرار مکرر آن و تمرین های مربوط به همان موزیک هم به افزایش دامنه لغات خود و هم به تلفظ کلمات در محیطی کاملا شاد کمک می کنند.

گوش کردن به آهنگ ها و پادکست های ترکی استانبولی

 خواندن کتاب کودکان:

در هنگام یادگیری زبان ترکی استانبولی می‌توانید از کتاب‌های کودکان کمک بگیرید. کتاب‌های کودکان شامل واژه‌های ساده و جمله‌های روان، به نوآموزان در خواندن کمک می‌کند.
اگر طرفدار هری پاتر هستید، می توانید خرید یک سری ازآن را به زبان ترکی در نظر بگیرید. از آنجا که کتاب ها به تدریج در حال افزایش هستند، میتوانید همراه لذت بردن از مطالب آشنا، خواندن خود را تقویت کنید.

خواندن و گوش دادن اخبار جهانی:

آخرین اخبار جهان را به زبان ترکی استانبولی دنبال کنید. آخرین اخبار در زمینه های مختلف به این زبان را می توانید از طریق خواندن مقالات و دیدن ویدئوهای مختلف دنبال کنید. خواندن و تماشای اخبار مختلف به زبان ترکی استانبولی به شما یک دید کلی درباره زندگی اجتماعی و سیاسی در کشور ترکیه خواهد داد و همچنین به شما کمک خواهد کرد تا این زبان را به صورت آنلاین یاد بگیرید.

اخبار انگلیسی گوش دهید

تماشای فیلم به زبان ترکی استانبولی:

تماشای فیلم و سریال زبان ترکی استانبولی میتوانید نقش بسزای در تقویت زبان شما داشته باشد. در فیلم و سریال اوصولا اصطلاحات عامیانه ترکی استانبولی شنیده میشود که میتواند به  افزایش دایره لغات شما کمک کند .

به همین منظور آکادمی زبان GMT  با طراحی کلاس تماشای فیلم به زبان ترکی استانبولی ثابت کرده است که امروزه فقط با روش های رایج و قدیمی نمیتوان در مدت زمان کوتاه به هدف خود رسید.

زبان آموزان بعد از دیدن خلاصه فیلم به نقد و بررسی فیلم به زبان ترکی استانبولی میپردازند که این امر باعث تقویت مهارت مکالمه زبان ترکی استانبولی می شود.

کلاس های تماشای فیلم آموزشگاه GMT

گام پنجم: سفر به کشور ترکیه

به کشور ترکیه سفر کنید.
یک سفر به ترکیه یا دیگر کشورهای ترکی زبان داشته باشید زیرا شما در محیطی با افراد ترکی زبان قرار خواهید گرفت که شما را مجبور خواهد کرد تا روزانه تلاش کرده و صحبت کردن با یک فرد ترکی زبان را یاد بگیرید.

میتوانید در کشور ترکیه یا ایران در کلاس های آنلاین ترکی استانبولی نیز شرکت کنید که در مسافرت به مشکلی نخورید. برای اطلاع دقیق از برگزاری کلاس های آنلاین موسسه زبان GMT با موسسه تماس حاصل فرمایید.

کشور ترکیه

نتیجه گیری:

برای یاد گیری زبان ترکی استانبولی راه های مختلفی وجود دارد ولی در این مقاله نکات و ترفندهای راحتتر و سریعتر شما را به هدف میرساند کمک کردیم ولی لازم به ذکر است در کنار تمام این نکات حتما شرکت در کلاس زبان ترکی استانبولی چه بصورت آنلاین و چه به صورت حضوری ، نقش بسزایی دارد.

و به راحتی میتوانید با شرکت در کلاس های متنوع آموزشگاه زبان ترکی استانبولی GMT در کوتاه ترین و سریعترین زمان زبان ترکی یادبگیرید.

برای اطلاع دقیق از برنامه کلاس های ترمیک و کلاس های جانبی ترکی استانبولی با موسسه تماس حاصل فرمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

24 دیدگاه

  1. Avatar

    کلاس گروهی خیلی تاثیر داره

  2. Avatar

    ترکی استانبولی فقط GMT، اونم بخاطر داداش زاده

  3. Avatar

    ترکی استانبولی خیلی جذابه

  4. Avatar

    تعریف اساتید حرفه‌ایی که ترکی استانبولی رو تدریس میکنن تو این اموزشگاه زیاد شنیدم علتش چیه؟

  5. Avatar

    من به تازگی ترکی استانبولی را یاد گرفتم و باید بگم که فوق العاده است

  6. Avatar

    ترکی استانبولی کجا پیشنهاد میشه، کسایی که GMT بودن لطفا بگن

  7. Avatar

    ترکی استانبولی یاد گرفتن، یکی از بهترین تجربه‌های زندگی من بود چون در مهاجرتم خیلی بهم کمک کرد.

  8. Avatar

    یاد گیری این زبان، به من کمک کرد تا در سفر به ترکیه، با مردمش به راحتی ارتباط برقرار کنم.

  9. Avatar

    کلاس‌های ترکی استانبولی خیلی تاثیر داره

  10. Avatar

    من الان تقریبا ۶ ماه ترکیه زندگی میکنم و ترکی استانبولی رو آنلاین یاد گرفتم و خیلی به من کمک کرد تا با دوستای جدیدی تو استانبول آشنا شم، مرسی از اموزشگاه خوبتون.

  11. Avatar

    ترکی استانبولی یاد گرفتن تو خونه هم با GEM TV میشه 🙂

  12. Avatar

    یادگیری الفبای ترکی استانبولی خیلی جذابه خصوصاً وقتی می‌فهمی چقدر با زبان‌های دیگه فرق داره

  13. Avatar

    آیا کسی روش خاصی برای حفظ حروف متفاوت ترکی استانبولی می‌شناسه

  14. Avatar

    یادگیری گرامر ترکی استانبولی اولش سخت به نظر می‌رسه اما وقتی عادت کنی خیلی راحت می‌شه

  15. Avatar

    کسی می‌دونه چطور می‌تونم گرامر ترکی استانبولی رو کاملتر یاد بگیرم؟

  16. Avatar

    به نظرم یادگیری گرامر ترکی استانبولی یکی از مهم‌ترین بخش‌های یادگیری این زبانه

  17. Avatar

    کسی تجربه‌ای در مورد اساتید ترکی استانبولی داره ، استاد داداش زاده رو خیلی شنیدم

  18. Avatar

    یادگیری سریع و آسان ترکی استانبولی واقعاً امکان‌پذیره البته اگه استاد خوبی داشته باشی

  19. Avatar

    من تازه شروع به یادگیری ترکی استانبولی کردم و هنوز با الفبای این زبان درگیرم

  20. Avatar

    یادگیری الفبای ترکی استانبولی خیلی سرگرم کننده‌ست مخصوصاً وقتی تلفظ‌های جدید یاد می‌گیری

  21. Avatar

    کسی پیشنهادی برای یادگیری تخصصی تر گرامر ترکی استانبولی داره

  22. Avatar

    فکر می‌کنم یادگیری الفبای ترکی استانبولی اولین قدم مهم برای فراگیری این زبانه

  23. Avatar

    تجربه من نشون داده که یادگیری سریع و آسان ترکی استانبولی با تمرین مداوم خیلی راحته


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب

تلگرام
واتساپ
ایمیل
تویتر

مطالب پیشنهادی برای کشف دنیایی جدید !