رفتن به محتوا

✅ “نقش بازی‌ها” در یادگیری زبان انگلیسی کودکان

می‌توان گفت امروزه همه ما در یک دهکده جهانی زندگی می‌کنیم؛ یعنی در عین گستردگی مکان‌های زندگی، مانند یک دهکده همه با هم در ارتباط و در حال تعامل هستیم و احساس نزدیکی می‌کنیم. این اتفاق به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی است و یکی از عواملی که به ایجاد این ارتباط و تعاملات کمک زیادی کرده‌است، یادگیری زبان انگلیسی به همراه بازی های آموزش زبان انگلیسی است. زبانی که در بسیاری از کشورها مردم توانایی صحبت کردن و ارتباط گرفتن به این زبان را دارند.

علاوه بر بزرگسالان، کودکان نیز مشتاق یادگیری زبان انگلیسی هستند. آن‌ها نیز دریافته‌اند که برای انجام بسیاری از فعالیت‌ها باید زبان انگلیسی را بلد باشند، مانند استفاده کردن از شبکه‌های اجتماعی، بازی‌ها و موارد دیگر. جالب است بدانید آموزش زبان انگیلیسی به کودکان با بازی به یادگیری زبان انگلیسی کودکان کمک بسیار زیادی می‌کنند. آن‌ها با تکراربازی های آموزش زبان انگلیسی و شنیدن مکرر لغات و جملات مختلف و با توجه به ذهن باز و بدون دغدغه خود، خیلی راحت‌تر می‌توانند زبان انگلیسی یا هر زبانی به جز زبان مادری خود را را یاد بگیرند.

ما در این مقاله از آکادمی GMT به بررسی اهمیت یادگیری زبان انگلیسی و تاثیر آموزش زبان انگیلیسی به کودکان با بازی و بازی های آموزش زبان انگلیسی و مزایای آن‌ها در یادگیری زبان انگلیسی کودکان می‌پردازیم.

روش یادگیری با بازی‌ کردن در زبان انگلیسی چگونه است؟

بازی‌ها نقش مهمی در یادگیری زبان انگلیسی ایفا می‌کنند. آن‌ها به افزایش دایره لغات، تقویت واژه‌ها، بهبود مهارت‌های اسپیکینگ و لیسنینگ کمک زیادی می‌کنند. به بیان دیگر، بازی‌ها نه تنها جنبه سرگرمی و تفریحی بودن دارند، بلکه باعث افزایش تعامل و ارتباط با زبان و دنیای دیگر می‌شوند. به این نکته هم باید توجه کرد که بازی‌ها به تنهایی برای یاد گرفتن زبان کافی نیستند؛ از آن‌ها می‌توان به عنوان یک ابزار کمکی در کنار روش‌های سنتی یادگیری زبان استفاده کرد.

بازی‌های مختلفی وجود دارند که بعضی از آن‌ها در کنار جذابیت برای بچه‌ها، بار آموزشی بهتری هم دارند. نقش بازی‌ها در یادگیری زبان را می‌توان به 3 دسته تقسیم کرد:

  1. از نظر ذهنی باعث تقویت یادگیری و کمک به شیوه‌های ارتباطی می‌کنند.
  2. از نظر عاطفی بازی‌ها انگیزه‌بخش و خوشایند هستند، خلاقیت را افزایش می‌دهند و ظرفیت ارتباطی کودکان را بالا می‌برند.
  3. از نظر انطباق‌پذیری بازی‌ها برای سنین و علاقه‌های مختلف وجود دارند. اعتماد به نفس کودکان و دانش آموزان افزایش می‌یابد، زیرا نگرانی بابت اشتباه‌کردن ندارند.
نقش بازی‌ها در یادگیری زبان

انواع بازی‌های آموزشی انگلیسی و ویژگی‌های آن‌ها:

امروزه به دلیل وجود انواع مختلفی از بازی‌های آموزشی زبان برای کودکان، مشکلات یادگیری زبان برای آن‌ها کمتر شده‌است. کودکان فقط به کلاس‌های سنتی زبان نمی‌روند؛ بازی کردن در کنار جنبه سرگرمی برای آن‌ها قدرت شنیداری، دیداری، انطباق و درک آن‌ها را افزایش می‌دهد. در این بخش به معرفی تعدادی از بازی‌های آموزشی زبان می‌پردازیم.

1- بازی ماهیگیری کلمات:

تعدادی ماهی را با استفاده از مقواهای رنگی درست کنید. گیره‌ای به آن‌ها متصل کنید تا بتوانید توسط قلاب ماهیگیری آن‌ها را بردارید. لغتی را برای کودک می‌خوانید و او باید آن لغت یا مثلاً متضاد آن را از بین ماهی‌ها شکار کند. این بازی یکی از بازی‌های جذاب در یادگیری لغات جدید برای کودکان است.

انواع بازی‌های آموزشی و ویژگی‌های آن‌ها

2- بازی بالن لغات

در این بازی به تعدادی بادکنک باد کرده نیاز دارید و باید با ماژیک یک لغت جذاب را بر روی هر کدام از آن‌ها بنویسید. کودکان به صورت دایره‌ای در کنار هم می‌نشینند و کلمه روی بادکنک را با صدای بلند هجی می‌کنند.

3- بازی پانتومیم

در این بازی شما می‌توانید کلمه‌ای را به صورت پانتومیم برای کودک اجرا کنید و او با توجه به اجرا و نمایش شما آن کلمه را حدس بزند. این بازی برای کودکان بسیار جذاب و مهیج است و آن لغت در ذهنشان به خوبی ثبت می‌شود.

4- بازی پیدا کردن کارت درست

در این بازی شما می‌توانید تعدادی لغات را بر روی کارت‌های مختلف نوشته و تصویر مرتبط با آن‌ها را نیز بر روی کارت‌های دیگر بچسبانید. سپس، از کودک بخواهید کلمه و کارت مرتبط به یکدیگر را پیدا کند و آن‌ها را در کنار یکدیگر قرار دهد.

انواع بازی‌های آموزشی و ویژگی‌های آن‌ها

5- بازی آخرین حرف، اولین حرف

یکی دیگر از بازی‌های سرگرم‌کننده بازی آخرین حرف، اولین حرف است. کودک یک کلمه را می‌گوید و نفر بعدی با توجه به حرف آخر آن کلمه، کلمه دیگری را با آن استارت می‌زند. در این بازی کودکان فرصت فکر کردن دارند و می‌توانند از واژه‌هایی که تاکنون با آن مواجه شده‌اند، استفاده کنند. 

6- بازی مشاغل

در این بازی جذاب یک شغل را در نظر گرفته بچه‌ها با ایفای نقش با دایره لغات مربوط به آن شغل آشنا می‌شوند. برای مثال اگر شما آشپزی را انتخاب کنید، کودکان بسیاری از لغات مربوط به ظروف یا اعمالی که بر روی آماه کردن غذا انجام می‌گیرد را یاد می‌گیرند.

7- بازی حدس بزن

هدف از این بازی تقویت حافظه دیداری و لامسه کودکان و افزایش دایره لغات آنها در مورد اشیا مختلف است. شما در این بازی می‌توانید وسایلی که می‌توان با چشم بسته و فقط با لمس کردن آن‌ها را تشخیص داد، در اختیار کودکان قرار دهید و آن‌ها با لمس کردن آن شی، نام انگلیسی آن‌را بگویند.

8- بازی گروهی کلمه‌سازی

این بازی جالب و گروهی برای یادگیری کلمات جدید و تقویت املای لغات به کودکان کمک زیادی می‌کند. شما می‌توانید حروف یک کلمه را بر روی کارت‌های مختلف بنویسید و از کودکان بخواهید که نام شی مورد نظر شما را با قرار دادن حروف آن در کنار هم بسازند.

همانطور که مشاهده کردید بازی‌های بسیار مختلف و متنوعی وجود دارند که شما می‌توانید آن‌ها را به صورت انفرادی و یا گروهی با کودک خود انجام دهید و به تقویت مهارت‌های آن‌ها کمک کنید.

انواع بازی‌های آموزشی و ویژگی‌های آن‌ها

چرا بازی‌ برای آموزش زبان انگلیسی مهم است؟

وقتی شما تصمیم می‌گیرید در کنار روش‌های سنتی با انجام بازی‌ها، آموزش زبان انگلیسی را برای کودکان خود موثرتر و جذاب‌تر کنید، باید به این نکته توجه کنید که آن بازی دارای چه ویژگی‌هایی است. یک بازی خوب باید:

  1. درست و اصولی باشد یعنی اینکه تمام ساختارهای گرامری درست به کار روند، لغات درست هجی شوند و تعریف درستی از هدف انجام بازی وجود داشته باشد.
  2. اثرگذار باشد به این معنی که به کودکان کمک کند لغاتی را که نمی‌توانند به ذهن بسپارند یا فراموش می‌کنند را به روشی موثر یاد بگیرند، که این کار می‌تواند با ترکیب استفاده کردن از تصاویر، موسیقی، لغات مناسب و تکرار آن‌ها باشد.
  3. مفرح بودن بازی یعنی در عین حال که آن بازی سرگرم‌کننده است، جذاب و مفرح باشد. در نتیجه، باید بازی را انتخاب کنید که متناسب با سن و سال کودکان باشد، توانایی درک آن را داشته باشند و از انجام آن لذت ببرند.

نکات و توصیه‌ها برای والدین و معلمان:

آموزش زبان انگلیسی به کودکان شاید در ابتدا سخت به نظر برسد؛ ولی می‌توان گفت وقتی از این بازی‌ها در کنار روش‌های سنتی استفاده می‌شود به دلیل ذهن باز و بدون دغدغه‌ای که کودکان دارند یادگیری زبان نسبت به بزرگسالان برای آن‌ها آسان‌تر می‌شود. کودکان دارای ذهن خلاق، کنجکاو و بازیگوش هستند و اینکه فقط بخواهند سر کلاس درس نشسته و زبان را یاد بگیرند برایشان مشکل است.

والدین کودکان می‌توانند با نصب اپلیکیشن‌هایی که دارای موزیک، قصه‌گویی، شعرهای کودکانه و بازی برای کودکان هستند به یادگیری زبان کودک خود کمک کنند. همچنین معلم‌ها با داشتن اطلاعات به روز و آشنایی با امکانات و بازی‌های جدید می‌توانند مسیر یادگیری زبان را برای کودکان جذاب‌تر کنند.

جمع‌بندی:

ترکیب یادگیری با سرگرمی ایده بسیار مناسب و کاربردی برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان است. کودکان با انجام بازی‌های متنوع به صورت انفرادی و یا گروهی در عین داشتن سرگرمی، می‌توانند با یکدیگر رقابت کنند و زبان انگلیسی خود را بهبود ببخشند و آن‌را تقویت کنند. نکته بسیار مهم اینکه اگر کودک لغتی را اشتباه تلفظ کرد، او را مسخره نکنید و نخندید. به کودکان فرصت دهید و در همه حال مشوق آن‌ها باشید.

سوالات متداول:

1.چرا استفاده از بازی‌ها برای یادگیری زبان انگلیسی کودکان موثر است؟

استفاده از بازی‌ها به دلیل ماهیت تعاملی و جذاب‌شان، انگیزه و اشتیاق کودکان را برای یادگیری افزایش می‌دهد. بازی‌ها به کودکان کمک می‌کنند تا مفاهیم زبانی را به شکل عملی و کاربردی یاد بگیرند و مهارت‌های زبانی خود را تقویت کنند.

2.چه نوع بازی‌هایی برای یادگیری زبان انگلیسی مناسب هستند؟

بازی‌های دیجیتال (اپلیکیشن‌ها و بازی‌های ویدیویی)، بازی‌های تعاملی (بازی‌های آنلاین چندنفره)، و بازی‌های فیزیکی و رومیزی (بازی‌های کارتی و تخته‌ای) همگی مفید و جذاب هستند. انتخاب بازی بستگی به سن و سطح زبان کودک دارد.

3.آیا بازی‌های آموزشی جایگزین مناسبی برای کلاس‌های زبان سنتی هستند؟

بازی‌های آموزشی می‌توانند به عنوان مکملی برای کلاس‌های زبان سنتی عمل کنند. این بازی‌ها می‌توانند یادگیری را موثرتر کرده و مهارت‌های عملی زبانی را تقویت کنند؛ اما جایگزین کامل آموزش‌های سنتی نمی‌شوند.

 4.کودکان چه مقدار زمان باید صرف بازی‌های آموزشی کنند؟

مقدار زمان مناسب برای بازی‌های آموزشی بستگی به سن و نیازهای کودک دارد. معمولاً 30 تا 60 دقیقه در روز می‌تواند کافی باشد. باید زمان بازی‌ها را متعادل کنید تا کودک به دیگر فعالیت‌های آموزشی و تفریحی نیز بپردازد.

5.آیا بازی‌های آموزشی می‌توانند به توسعه مهارت‌های اجتماعی کودکان کمک کنند؟

بله، بسیاری از بازی‌های آموزشی تعاملی و چندنفره، می‌توانند به کودکان کمک کنند تا مهارت‌های اجتماعی خود را نیز تقویت کنند. این بازی‌ها کودکان را تشویق به همکاری، ارتباط، و حل مسئله مشترک می‌کنند.

متا: یادگیری زبان انگلیسی نه تنها برای بزرگسالان بلکه برای کودکان نیز جذاب و کاربردی است. کودکان علاوه بر استفاده از کلاس‌های سنتی آموزش زبان انگلیسی می‌توانند از بازی‌ها و سرگرمی‌هایی که به یادگیری زبان انگلیسی آن‌ها کمک می‌کند نیز استفاده کنند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 5]

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب

تلگرام
واتساپ
ایمیل
تویتر

مطالب پیشنهادی برای کشف دنیایی جدید !